top of page

Седмица на благотворителността 

  Седмица на благотворителността е един амбициозен проект, който стартирахме през 2016 година с идеята да го превърнем в традиция и ежегодно събитие за града през всяка първа седмица на Юни. В рамките на седмицата се организират различни събития като концерти, коктейл, лов на съкровища, изложби, уроци като всички събрани средства се даряват за предварително избрана кауза.

    В Седмицата всеки има възможност да се включи и с лична инициатива като дари събраните средства за каузата. Примери за реализирани успешни лични инициатива са благотворителна вечеря, фотосесия, продажба на ръчно правени бонбони и др. Всеки собственик на бизнес също може да подкрепи идеята ни като дари част от оборота си през тази Седмица за каузата или дари част от своята продукция, за да подкрепи реализацията на някое от събитията.

Седмица на Благотворителността 2017

Второто издание на Седмицата подкрепи 2 каузи:закупуване и подмяна на оборудване на детската площадка в двора на Дом за медико- социални грижи за деца във Виница и в подкрепа на децата с аутизъм ( организиране на летни забавления - посещения на куклен театър, делфинариум, планетариум, кино и др.)

 

Част от събитията в програмата бяха благотворителен коктейл, изложба, лов на съкровища, надиграване по народни танци, благотворитeлно бягане и др. Партньори в инициативата бяха Сдружение "Живот в спектъра", Мисия Промяна, PTPI - The Dolphins,JCI, клуб по танци Моряците, First Online Solutions. Заедно успяхме да съберем сумата от 4400 лева.

 

Седмица на благотворителността 2016

 

Каузата, която избрахме за първата седмица на благотворителността беше ремонт на отделението за недоносени деца към ДМСГ “Виница”. Партньори в реализирането на тази Седмица бяха Мисия Промяна, PTPI the Dolphins, Сдружение “За теб”, клубове по танци “Моряците” и “Авентура”.

Заедно успяхме да поставим едно запомнящо се и успешно начало на проекта като реализирахме благотворителен коктейл, лов на съкровища, спортни мероприятия, арт- работилница и танци на отркито, в които се включиха над 500 души и събрахме почти 4000 лева.

Благородни спонсори на събието бяха: ресторанти “Немо”, “Капитол кетъринг”, “Мосю Бриколаж”, Висше училище по мениджмънт (ВУМ)- гр. Добрич, Escape Room и други.

bottom of page